ANNELER OKULU PROJESİ

MIP (Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş..) ve TİKAV (Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı) işbirliğiyle hayata geçirilen “ANNELER OKULU PROJESİ” göç alan bölgelerde yaşayan genç annelere temel sağlık eğitimleri verilerek farkındalıklarının artmasını ve böylelikle annelerin yetiştirecekleri nesillerin daha bilinçli, bilgiyle donanmış, anane öğretilerinden ve uygulayıcılarından uzak, bilgiyi davranışa dökebilen bireyler olarak yaşamlarını sürdürmesi hedeflenmektedir.

9 ayrı çalışma ile 225’e ulaşması planlanan proje kapsamında hijyen, özbakım ve besin sağlığı eğitimi verilirken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Anne Çocuk Sağlığı Hekimi üreme sağlığı konusunda anneleri bilgilendirmektedir. Eğitim programı sonunda Akdeniz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Psikoloğun uyguladığı nefes terapisiyle anneler ,farklı bir deneyim kazanmaktadırlar. Yaşadıkları çevre etkisiyle sosyal yaşamdan yoksun olan annelerin bir çoğu ilk kez bir sinemada film izleme fırsatı bulmaktadır.

Proje çerçevesinde, “Anneler Okulu Projesi”ne katılan annelere, Aralık ayında tören ile 'Katılım Belgesi' verilecektir.

MERSİN SELÇUKLAR İLKÖĞRETİM OKULU

Mersin'in yardıma muhtaç bölgesinde bulunan, 1.800 öğrenci kapasiteli "Mersin Selçuklar İlköğretim Okulu"nun ana sınıflarında ihtiyaç duyulan ders araç ve gereçleri eğitime destek projeleri kapsamında MIP tarafından karşılanmıştır.