ANNELER OKULU PROJESİ

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) tarafından hayata geçirilen 2012 Anneler Okulu Projesiyle; Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı dokuz ayrı köyde genç annelere; TİKAV Proje Sorumlusu tarafından “Kendime Değer Veriyorum”; İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Hekimi Ayşe Çöl tarafından ise üreme sağlığı konusunda eğitimi verildi.  Ayrıca, Psikolog Yaşam Yanardağ, annelerin sorularını yanıtlarken, katılımcılara iğnesiz akupunktur uygulandı. Temel sağlık eğitimlerinin ardından Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları, kendi yazdıkları tiyatro oyunlarını sergileyerek köy halkının da tiyatro etkinliğinden faydalanmalarını sağlandı.

ORTAK DİLİMİZ RENKLER PROJESİ

TİKAV’lı gençler ile “Ortak Dilimiz Renkler Projesi”

TİKAV bursiyerleri,‘Ortak Dilimiz Renkler Projesi’ kapsamında Kazanlı İlkokulunun tadilatını tamamlayıp, 10 Eylül’de kamu ve iş dünyasından üst düzey isimlerin katıldığı bir törenle okulu yetkilere teslim etti.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ve Gençlik Ödülü Derneği ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Ortak Dilimiz Renkler Projesi’, TİKAV bursiyerlerinin katılımı ile 02-09 Eylül 2012 tarihleri arasında Mersin’in Akdeniz ilçesi Kazanlı İlkokulunda gerçekleşti.

MIP’nin finansal destek sağladığı ve TİKAV’ın koordinatörlüğünü üstlendiği çalışma Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Toplumsal Uyum Projesidir. Proje kapsamın Uluslararası Gençlik Ödülü Programı katılımcısı olan TİKAV bursiyerleri Kazanlı İlkokulunun boya-badanasını yaptılar. Bu proje ile okulun sınıf kapıları, perdeleri, dolapları, öğretmen masaları ve öğretmen koltukları yenilenip çatı ve bahçe duvarları onarıldı. Akfen Holding A.Ş. ve MIP tarafından da okula bilgisayar ve bazı teknolojik iletişim araçları bağışlandı.

MUT GÖKÇETAŞ KÖYÜ İLKOKULU

Lamos Rotary Kulübü işbirliğiyle Mut Gökçetaş Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine ihtiyaç duydukları eğitici oyuncak, kitap, kırtasiye ve kıyafet yardımı yapılmıştır.