Muhtarlarla El Ele Projesi

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) işbirliği ile gerçekleştirilen “Mersin’de Muhtarlarla El Ele Projesi” ile Muhtarlara günümüzün değişen dinamik yapısının anlatılması ve yaşadıkları çevrenin gelişimine katkı sunmak hedeflenmiştir. Bu kapsamda Muhtarların, sosyal çevrelerinde de örnek olmalarını sağlayarak sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi amaçlanmıştır. Mersin’de Muhtarlarla El Ele Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda katılımcılara, İletişim becerileri, etkili liderlik; resmi yazışma kuralları ve uygulamalı bilgisayar kullanımı konularında seminerler verilmiştir.Proje kapsamında Mersin’in Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerine bağlı 63 köy, 159 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 100 muhtara ulaşılmıştır. 100 muhtara düzenlenen törenle sertifika verilmiştir.

Onarımı Bizden Okuması Sizden

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) işbirliği ile hayata geçirilen “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” kapsamında, Mersin Dikilitaş İlkokulu’ndaki atıl durumda bulunan yapı yenilenerek iki derslikli bir anaokulu hazırlanmıştır.  Proje kapsamında topluma kazandırılan anasınıflarının gerekli bütün inşaat, tadilat ve bakım işlemleri tamamlanarak dersliklerin materyal ihtiyaçları karşılanmıştır.