İçimizdeki Engeller

2014 yılında Mersin’de Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığında “İçimizdeki Engeller Projesi” gerçekleştirilmektedir. Mersin Valiliği, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından desteklenecek proje ile engelliliğin bir mağduriyet olmadığı fikrini kazandırmak, engellilerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek ve engellilere fırsat eşitliği sağlamak için ailesinde engelli bulunan bireyleri bilinçlendirmek amaçlanmaktadır. Proje 5 aşamada gerçekleştirilecek olup Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim aylarında yarım günlük eğitim programını içermektedir.

Onarımı Bizden Okuması Sizden

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığı ile 2014 yılı sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlatılan Halil Akgün İlkokulu’nun bakım onarım çalışmaları tamamlanarak 12 Eylül Cuma günü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslimi gerçekleştirilmiştir.
Proje kapsamında dokuz derslikli Halil Akgün İlkokulu’nun gerekli bütün tadilat, bakım, onarım işlemleri gerçekleştirildi. Elektrik tesisatından, dış cephe boyasına, eğitim araç-gereç ve malzemelerine kadar bütün ihtiyaçları tamamlanan Halil Akgün İlkokulu, öğrencilere çağın koşullarına uygun eğitim verebilmek için hazırlanmıştır.