Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu

David Yang - Yönetim Kurulu Başkanı

David YangYönetim Kurulu Üyesi Lisans eğitimini Boston Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamlayan David YANG, daha sonra George Washington Üniversitesi' nde İşletme yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen PSA Amerika, Avrupa & Akdeniz Bölge CEO'su olarak görev yapan YANG, Avrupa ve Akdeniz'de strateji ve performans hedeflerinin başarıya ulaşmasına yönelik işlerin yönetimi ve genişletilmesi konusunda tam yetkilidir. PSA International'ın Üst Yönetim Konseyi Başkanlığı'nı da yürüten YANG, şu anki pozisyonundan önce, 2008'den Ocak 2009 yılı sonuna kadar PSA Akdeniz& Ortadoğu Güney Asya CEO'su olarak görev yapmıştır.

YANG, depolama, taşıma ile ticaret ve yasal uygunluk alanlarında dünya çapında sorumluluk üstlenen Küresel Lojistik'ten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı DFS (Singapur Girişimi) Grup bünyesindeki kısa süreli görevini takiben, Ocak 2008'de PSA'ya yeniden katılmıştır. PSA'ya ilk olarak 2001 yılında katılan YANG, 2001'den 2006'ya kadar, Avrupa Bölge Direktörlüğü, akabinde PSA Lojistik Başkanlığı dahil olmak üzere sayısız görevde bulunmuştur. Akfen Holding ile ortaklığın oluşturulmasındaki önemli katkıları, ortaklar sözleşmesi ve Mersin Limanı proje finansmanı için gerekli koşulların hazırlanması sürecinde önemli rol oynamıştır ve Türkiye'de kısa bir dönem CEO olarak görev yapmıştır. YANG, PSA'nın Vietnam, Pakistan, Türkiye ve Panama'da, ortaklıklarla sonuçlanan başarılı ihaleler yürüterek, 2004 yılında İş Geliştirme Grup Başkanlığı pozisyonunu üstlenmiştir. David YANG 2001 yılında PSA'ya katılmadan önce, Milano'da bulunan Singapur Ekonomi Kalkındırma Yönetimi'nde Milano Merkez Direktörü olarak 6 yıl çalışmıştır.

Flemming Dalgaard - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Flemming DalgaardFlemming Dalgaard, limanlar, denizcilik, lojistik ve karayolu/demiryolu taşımacılığı dahil olmak üzere denizcilik altyapısında kapsamlı küresel liderliğe ve yönetim deneyimine sahip kıdemli bir iş lideri ve bağımsız yönetim kurulu üyesidir. Daha önce Maersk Line ve DP World gibi firmalarda üst düzey yönetici pozizyonunda ve Gulftainer CEO'su görevlerini ifa etti. İş yönetimi ve liderliğin tüm alanlarında stratejik, finansal ve operasyonel sorumlulukları kapsayan başarılı bir performans geçmişine sahiptir.

Flemming, son +15 yıldır stratejiler, iyileştirmeler ve genel iş yönetimi yürütmesi için Direktör ve Başkan olarak çeşitli Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Flemming, Uluslararası Denizcilik diplomasına ve Deniz Hukuku (Ticari) yeterliliğine sahiptir. En son Wharton Üniversitesi'nde, London Business School'da ve Columbia Üniversitesi'nde (New York) CSEP'de olmak üzere çok sayıda yönetici programını tamamlamıştır. Aynı zamanda IOD'de Yeminli Direktördür ve profesyonel bir kurul direktörü olarak tam niteliklidir. Ayrıca Birleşik Krallık Lojistik ve Taşımacılık Enstitüsü'nde Yeminli Üyedir.

Hamdi Akın - Yönetim Kurulu Üyesi

Hamdi AkinGazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Hamdi AKIN, 1976 yılında inşaat, turizm, ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren Akfen Holding'i kurmuştur. Akın, Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra 2005 yılında Akfen Holding ile hissedarı ve kurucusu olduğu TAV Havalimanları Holding'in de Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenmiştir. İş dünyasındaki dinamizmini ve gayretini birçok dernek, vakıf ve meslek odası gibi gönüllü kuruluşlarda kurucu ve yönetici olarak görev alarak sivil toplum örgütlerine de taşıyan Hamdi AKIN; Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlığı (2000-2002), MESS – Metal Sanayiciler Sendikası Ankara Bölgesi Temsilciler Kurulu Başkanlığı (1992-2004), TÜGİAD-Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı (1998-2000), TİSK – Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği (1995-2001), TÜSİAD – Türkiye Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Toplumu & Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanlığı (2008-2009) görevlerini yürütmüştür.

Akfen Holding ile London School of Economics'in Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü'nün kurucularından olan Hamdi AKIN, 1999 yılında Türkiye'ye iyi yetişmiş insan kaynağı sağlamak amacıyla kurduğu Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı'nın (TİKAV) Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanı ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti'nin Başkan Yardımcısı'dır.

Sacha Denys - Yönetim Kurulu Üyesi

Sacha Denys Sacha Denys, ekonomi eğitimini tamamladıktan sonra Finansal ve Mali Yönetim alanında Yüksek Lisans derecesini almıştır. Sacha, İK ve İletişim'de 30 yıllık deneyime sahip olup, 2008'de PSA’nın ikinci merkezlerinden biri olan PSA Belçika'da İK ve İletişim Direktörü rolünü üstlenmiştir. 2013 ve 2018 yılları arasında bu rolü, PSA EuroMed & Americas Bölgesi (PSA EMA) İK ve İletişim Bölge Müdürü rolüyle birleştirmiştir. 2018'de Sacha, tamamen bölgesel görevine yönelmiştir. Aynı zamanda PSA Otomasyon Konseyi ile PSA Üniversite Konseyi üyesi olan Sacha, PSA EMA işgücünü ve kültürünü geleceğe hazırlamak için Organizasyon Geliştirme (OG) çalışmalarını aktif olarak takip etmektedir.

Dirk Jan Storm - Yönetim Kurulu Üyesi

Dirk Jan Storm Dirk Jan Storm, PSA EuroMed'in bölgesel CFO'sudur. Çoğunlukla alüminyum, çelik ve çeşitli şirketler grubu gibi endüstriyel ortamlarda elde edilen finans ve genel yönetim işlevlerinde 25 yılı aşkın uluslararası deneyime sahiptir. 2020'den beri CFO olarak görev yaptığı PSA Antwerp'in MSC PSA Avrupa Terminali (MPET) ile ortak girişiminden 2022 yılında mevcut pozisyonuna transfer olmuştur. Dirk Jan, kariyeri boyunca Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Dubai-BAE'de görev yapmıştır ve çeşitli Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Asya ülkelerinde Yönetim Kurulu düzeyinde ek sorumluluklar üstlenmiştir. Dirk Jan, Birleşmeler, Satın Almalar, Risk Yönetimi ve Kurumsal Yönetişim konularında özel deneyime ve uluslararası alanda farklı insan gruplarıyla yüksek çalışma becerisine sahiptir. İşletme Ekonomisi alanında yüksek lisans derecesine, Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden CPA derecesine ve İsviçre Uluslararası Yönetim Geliştirme Enstitüsü'nden (IMD) Yönetici MBA derecesine sahiptir.

Giovanni Stroeckx - Yönetim Kurulu Üyesi

Giovanni_Stroeck Biyografi Eklenecektir.









Zafer Kurtul - Yönetim Kurulu Üyesi

Zafer Kurtul İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Bölümü mezunu olan Zafer Kurtul’un, Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden (ABD) finans dalında yüksek lisans (MBA) derecesi bulunmaktadır. Kurtul, Citibank, BNP-Ak-Dresdner Bank ve Societe Generale'deki yöneticilik görevlerini takiben 1998 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak Akbank bünyesine katılmıştır. Aynı bankada 2000 - 2009 yılları arasında Genel Müdür, 2009 ve 2010 yıllarında ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2010 – 2017 yılları arasında Sabancı Holding CEO’su olarak görev yapan Kurtul, bu dönem içinde Sabancı Grubu’nun çeşitli iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi üstlenmiştir. Kurtul 2017 yılında Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Kurtul CFA sertifikası sahibidir. Yönetim Komitesi Yatırım Komitesi Yatırımlar, yatırım planları ve sözleşmelerinden sorumludur. Ücretlendirme Komitesi Yönetim ekibinin performanslarının değerlendirilmesi ve ücretlendirilmesinden sorumludur. Denetim ve Risk Komitesi İç denetim, davranış kuralları, mali tablolar, etik değerler politikalarının denetlenmesi ve aynı zamanda risk yönetiminin yeterliliğini sağlamaktan sorumludur.

Rob Harrison - Yönetim Kurulu Üyesi

Rob HarrisonRob Harrison Güney Afrika'da doğdu, Witwatersrand Üniversitesi'nden mezun oldu ve EY'de 5 yıl geçirdi. Daha sonra büyük bir Endüstriyel Holding Şirketi olan Bidvest Ltd'de çeşitli işletme birimlerinde CFO olarak çalıştı.

Rob, 2004 yılında A.P. Moller Maersk Group'a katılarak taşımacılık lojistiğine adım attı. Burada Nijerya'da 3 yıl geçirdikten sonra 2 yıl Kopenhag'da Küresel Finans dönüşüm projesine liderlik etti ve ardından Maersk iştiraki Safmarine Container Lines'ın CFO'su olarak Belçika'ya taşındı. 2012'den 2023'e kadar Rob, başlangıçta Antwerp Gateway Terminali de dahil olmak üzere DP World'ün Benelüks'teki işletmelerini ve daha sonra DP World Intermodal, Imperial Europe ve satın alma sonrası Syncreon'un bazı bölümlerinin entegrasyonuna liderlik eden Başkan Yardımcısı olarak DP World Intermodal Freight Division'ın Avrupa'daki entegrasyonunu ve oluşumunu denetleyerek Limanlar sektörüne geçti.

Bugün Rob, PSA'nın tedarik zinciri boyunca sunduğu hizmetlerin daha da geliştirilmesini desteklemek amacıyla PSA Euromend & Americas'ta İş Geliştirme ve Strateji sorumluluğunu üstlenmiştir. Bunlar, limandan kapıya kadar daha sürdürülebilir, esnek ve uygun maliyetli lojistik çözümlerine duyulan ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Şu anda Antwerp'te görev yapmaktadır ve Euromed & Americas liderlik ekibinin bir parçasıdır.
Kendisi açık pazarlara ve liberal ekonomilere inanmaktadır ve "ticaret toplumsal refahın merkezindedir" mantrasını benimsemektedir.

 

Yönetim Kurulu Komiteleri

Yatırım Komitesi

David Yang

Dirk Jan Storm

Flemming Dalgaard

Giovanni Stroeckx

Ücretlendirme Komitesi

Zafer Kurtul

David Yang

Sacha Denys

Giovanni Stroeckx

Denetim ve Risk Komitesi

Giovanni Stroeckx

Dirk Jan Storm

Flemming Dalgaard

David Yang

 
Evet, beğendim.
Hayır, beğenmedim.
Herhangi bir yorumum yok.
Kurumsal broşürü inceleyin
? Yardım